Det värsta som finns – Parkslide

16 oktober, 2015 by admin

Hur gärna man vill att saker och ting ska växa i sin trädgård så finns det faktiskt de växter som man verkligen hatar. Det är växter som egentligen ska beskrivas som ogräs, eftersom att de är väldigt aggressiva växter. Det betyder att de växer väldigt snabbt, och breder ut sig, på bekostnad av andra växter. Den övriga växtligheten kommer helt enkelt att dö ut på grund av de här växterna och många gånger sprider de sig i rask takt tack vare ett stort och komplicerat rotsystem, som dessutom är närmast omöjligt att ta kål på. För mig är det Parkslide som är värst.

Det här är en växt som är helt omöjligt. Grejen är också den att så fort man börjar försöka få bort den så blir den än mer aggressiv och kan då sprida sig över stora områden. Till saken hör att det är en ganska vacker växt, den är lång och grön med vacker röd stam som håller sig frisk under en stor period av året. Problemet är som sagt att den knappt går att göra sig av med, och det handlar verkligen om att se till att hitta minsta lilla skott för att du ska kunna utrota den. Annars kan du räkna med att du kommer att behöva bekämpa den på nytt, vid ett senare tillfälle.

Problemet med Parkslide är också att de växer otroligt fort. De kan växa nästan 10 centimeter som mest under sina mest aktiva dagar, och det gör att det kan hända väldigt mycket med växten på en vecka. Den här växten, som ursprungligen kommer från Japan, är som sagt fin, men med tanke på hur aggressiv den är mot din tomt, dina övriga växter och till och med din bostad så är det bäst att försöka få bort den. Men det är inte lätt, och jag har ännu inte lyckats. Men jag kommer inte ge mig förens jag har fått upp den sista roten!

Allmänt

Comments

Be the first to write a comment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *