Inreda inne med ute!

9 november, 2015 by admin

Som ni säkert redan har kunna lista ut så är det inte bara trädgården som är en passion för mig. Det finns flera platser som förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet, och det är dessutom platser som måste underhållas året om, något som inte är fallet med en trädgård. Det är just det här som gör att jag också kan fortsätta min trädgård under hela året, eftersom det handlar om att se över insidan av huset. Det är här man spenderar det mesta av sin tid, och definitivt så under de kallare månaderna av året. Därför är det en plats som är viktigt att ordna på det sätt man vill.

Lyfta i en miniträdgård
Jag tycker verkligen att det är roligt att lägga kraft och energi på annat håll när det inte är möjligt under vintern. Det snötäcke som ligger där ute är fint som det är, så jag tycker inte att det är någon idé att ens försöka göra något åt det när det är så mycket trevligare och roligare att göra det inomhus. Det är också något av en extra utmaning eftersom att det innebär att jag måste kombinera två olika saker, dels det växtliga och dels det inredningsmässiga. Det betyder att jag måste begränsa mig ganska mycket, för att det inte ska riskera att bli en djungel här inne. Men jag tycker att jag har gjort det ganska bra hittills och jag har inte hört någon klaga.

Blommor – men helst växter
Det är något alldeles speciellt med att ha växter inomhus. Ni som har det vet att det förändrar en miljö på ett alldeles utmärkt sätt. Som de flesta vet så är växter och gröna levande ting sådana som livnär sig på koldioxid, bland annat. I sin tur så skapar de ett bättre klimat inne, eftersom att koldioxid försvinner och ersätts med syre, och det gör att det känns lättare att andas i dessa miljöer. Därför är det viktigast med gröna växter eftersom att de enligt min erfarenhet är bäst på det, så jag försöker ha så många som möjligt. Det gäller dock att behärska sig, för det kan faktiskt bli för mycket, och det är snarare så att växter ska vara ett komplement till en inredning, inte vara själva basen för den.

Jag försöker alltid fokusera på ett lugn när jag inreder. Jag anser att övriga livet ger oss alldeles för mycket stress och press så det är viktigt att vi hittar platser i livet där det är en fokusering på lugnet, och det är meningen att ens hem ska vara precis en sådan plats. Det är inte alla gånger lätt att få till, vardagen och stressen läcker många gånger in i hemmets lugnaste vrå och det är som gift för ditt välmående. Det är då som inredningen blir viktig, eftersom det handlar om att pusha en mot den lugna delen. Vi behöver hjälp för att nå dit, det är inte alla gånger lätt, men med en lugn inredning där växterna få ta plats och bidra blir det enklare att ta djupare andetag och se klart och tydligt på något som har hänt eller kommer att hända.

Vi är djur och därför kommer vi alltid att behöva ha influenser av växtriket i vår närhet. I Sverige är vi inte överösta med växtlighet under en stor del av året utomhus, utan då måste vi se till att den finns inne. Sterila, kala inredningar må se bra ut i en tidning, men det handlar om att leva där också. Med växter blir det lugnare och det känns på samma gång mer hemtrevligt – precis som det är tänkt att vara.

Allmänt

Comments

Be the first to write a comment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *