Somriga tankar om väder och vind

10 augusti, 2016 by admin

Det har varit en härlig sommar i år. Framförallt har vi haft bättre väder tycker jag. Nu i Augusti är det förvisso kyligare i år än det var i fjol, men jag minns hur hela juli månad bara regnade bort förra året. Hade ungefär 2 soldagar totalt under hela min semester, det var hemskt verkligen. Nu har jag istället njutit av sol och bad under semester. Vi tog en vända till Köpingsvik på Öland och hyrde in oss en vecka i en stuga där. Som vanligt levererade Öland toppväder. Det sägs ju vara ett av Sveriges tre mest solsäkra platser.

Nedstämdhet på hösten? Jag har lösningen.
Brukar du, som jag, också falla i någon sorts känslomässig dvala efter semestrarna är slut och hösten tar form? Nu står jag återigen i samma känsla och betraktar med nyfikenhet hur det kan komma sig att det inte förändras. Jag menar, med åren borde man ju någonstans lära sig att identifiera de årstidsbundna känslosvängningarna och hitta något som verkar mot dom.
Nu har jag tänkt att väcka känslorna till liv igen genom att göra om lite här hemma. Har varit ut och beställt hem lite nya möbler online till ett vettigt pris som inte direkt ruinerar mig heller. Jag är ändå sparsam av mig, så när det väl gäller brukar jag låta mig själv få handla istället för att stå och snåla. Det mesta hittade jag på www.trademax.se som är en butik jag känner till sedan tidigare. Jag tycker om att hitta butiker jag litar på, så behöver man inte oroa sig. Oro kan vara förödande för själen medan förnyelse kan vara gott för den typiska nedstämdheten som hösten drar med sig.

Väck sinnena till liv med musik
Ett annat bra tips är att nyttja musiken för att väcka sinnena till liv. Att musik har en god effekt för vår mentala hälsa är inget nytt under solen. Personligen är just stråkar, didgeridoo och fiol instrument som tilltalar mig. Jag kan nästan känna hur hjärtslagen går ner i takt när jag lyssnar till den musiken. En väninna till mig brukar alltid lyssna till valsång när hon är stressad, något som ska vara riktigt avslappnande tydligen. Tänkte ge er ett litet smakprov på det här nedan, så får ni själv känna efter.

Kom ihåg att atmosfären runt dig är viktig. Se till att bädda ner dig i en skön position, släcka ner lampor och stänga andra ljud ute. Tänd gärna ett ljus eller två för stämningens skull också, och använd rökelser om du tycker om det.

Allmänt

Comments

Be the first to write a comment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *