Våga ge din trädgård ett syfte!

19 oktober, 2015 by admin

Våra trädgårdar rymmer så ofantliga mängder av möjligheter, det är egentligen upp till var och en att avgöra och bedöma vad som passar. Trädgårdar är dessutom föränderliga av naturen, vilket betyder att ingen trädgård aldrig är färdig, det finns alltid saker som kan göras annorlunda, det finns växter och plantor som kan läggas till och det är precis lika lätt (oftast) att ta bort något som man inte längre vill ha i sin trädgård. Det är just denna aspekt som jag är så väldigt förtjust i, att det går att göra på olika sätt och du är aldrig hindrad av det.

Plantera mera!
Jag är av den bestämda åsikten att en trädgård ska innehålla flera olika element. Givetvis så ska det finnas blommor och vackra växter som ger trädgården en vackert utseende, men jag tycker att det är minst lika viktigt med planteringar och odlingar. Just odlingar är något som jag tycker är en jätteviktig del. Genom odlingar i din trädgård får du inte enbart vackra växter och ett prunkande naturliv, det är också något som du själv kommer att tjäna på i slutändan eftersom dessa odlingar ger resultat.

Nu säger jag inte att ni ska odla ihjäl er trädgård, men att ni ändå ska göra ett väldigt seriöst försök för att lyckas. Det bästa alternativet är helt klart ett växthus, där många mer känsliga växter får möjlighet att verkligen växa till sig. Så om du inte redan idag har ett växthus så kan jag varmt rekommendera att du skaffar ett – det behöver inte vara så dyrt och dessutom kommer det kunna betala igen sig över åren med all den gratis mat du får av det!

Se också till att variera dina odlingar. Inte enbart för att du ska undvika enformighet i trädgårdens utseende, utan också för att det gör att du får fler alternativ att välja på i odlingen, och kan dessutom se om det är någon växt som trivs bättre i din trädgård än andra. Jag tycker att variationen är viktig, att man både planterar potatis, ordnar många olika örter på olika sätt och lägger till tomater. Eller varför inte prova på kronärtskocka, ärtor eller morötter? Som ni hör så finns det mängder av olika saker som ens trädgård kan ge en, och det är enbart dina egna behov, tankar och fantasier som sätter gränserna. Jag kan inte garantera att det kommer bli lyckat för dig, men man måste prova för att veta.

Om ni vill ha de där riktiga hemligheterna till en bra odling i trädgården, och massa andra användbara tips och tricks, så tycker jag att ni också ska följa min favorit på Youtube, Farbror Grön. I detta avsnitt berättar han om de positiva fördelarna med täckodling.

Allmänt

Comments

Be the first to write a comment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *